Siloinen iho sokerilla!

Sokerointi on luonnollinen ja erilainen menetelmä poistaa ihokarvoja. Se on vahamenetelmää hellävaraisempi ja kivuttomampi vaihtoehto. Sokeroimalla saadaan poistettua tehokkaasti kaikki häiritsevät ihokarvat, kaikilta kehon ihoalueilta, myös kaikkein herkemmiltä alueilta, kuten kasvoilta ja kainaloista. Ihokarvojen poiston lisäksi sokerointi toimii upeana vartalokuorintana poistaen kuollutta ihosolukkoa ja jättäen ihon sileäksi ja pehmeäksi pitkäksi aikaa.

Sokerimassa levitetään käsin vastakarvaan ja poistetaan karvan kasvusuuntaan, jolloin vältytään karvan katkeamiselta ja sisäänpäin kasvaneilta karvoilta. Sokeri imeytyy levittäessä syvälle karvatuppeen ympäröiden karvan, näin se saadaan pois luonnollisesti juurineen. Sokerilla voidaan poistaa kaiken pituisia, jopa lyhyitä 1-2mm karvoja sekä sisäänpäin kasvaneita karvoja. Ensimmäisellä sokerointikerralla on kuitenkin suositeltavaa, että karvat ovat hieman pidempiä, ainakin n.5 mm pitkiä. Parhain ajankohta sokeroinnille on karvan kasvuvaiheessa, jolloin karvan uusiutumisvaihe on pidempi. Karvatuppi ”säikähtää”, jolloin takaisin kasvavan karvan väri ja paksuus muuttuu, ja se kasvaa ohuempana ja vaaleampana takaisin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sokeroitaessa poistetaan kaikki ne karvat, jotka ovat näkyvissä. Ihon pinnan alla kasvaa monesti myös samassa juuritupessa toinenkin karva. Pinnan alla olevat karvat ovat kaikki eri kasvuvaiheessa, ja karvojen takaisin kasvu riippuu siitä, missä kasvuvaiheessa mikin pinnan alla oleva karva on. Sokeroitaessa karva irtoaa juuritupestaan ja sen takia takaisin kasvu vie kauemman aikaa kuin terällä ajettaessa. Kasvuvaiheessa ei myöskään synny kutiavaa tunnetta. Ajan myötä säännöllisellä sokeroinnilla karvan kasvu heikkenee ja hidastuu, riippuen kuitenkin jokaisen henkilökohtaisesta karvan laadusta. Keskimääräinen suositeltu sokerointiväli on noin 3-6 viikkoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sokeri on luonnollinen säilöntäaine, sekä täysin hygieeninen, jossa eivät bakteerit viihdy. Sokerointi on miellyttävän tuntuista ilman tahmeaa oloa iholla. Sokerimassa lähtee iholta ja muilta pinnoilta lämpöisellä vedellä.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Lisää artikkeleita: