Pakkaskauden hoitovinkit iholle ja hiuksille

Talvipakkaset tuovat useimmille haasteita ihon ja hiusten hoitoon. Lämpötilanvaihtelut ja kuiva sisäilma pahentavat hiusten ja ihon tilannetta; iho tuntuu kiristävältä, kutisee ja punoittaa, hiukset sähköistyvät ja kuivuvat, eivätkä pipot ja kaulahuivit ainakaan helpota asiaa. Mitä kannattaisi pakkasilla ottaa ihon- ja hiusten hoidossa huomioon?

Janoista ja pakkasesta punoittelevaa ihoa tulisi puhdistaa hellävaraisesti. Maitomaiset puhdistustuotteet kosteuttavat ihoa geeliputsareita tehokkaammin. Maidon voi poistaa pehmeällä puhdistusliinalla, näin vältytään liialliselta vesipesulta. Aamulla kannattaa jättää vesi sekä puhdistustuote pois ja pyyhkäistä kasvot runsaalla kasvovedellä tai suihkuttamalla kukkaisvettä. Latvialaiset Dabban kukkaisvedet, etenkin Kamomilla, rauhoittavat ja kosteuttavat kuivaa, pakkasesta ärtynyttä ihoa. Suihkuttelu aamuin illoin niin että iho jää märäksi, auttaa myös muita tuotteita imeytymään paremmin. Kasvovedellä läträily on siis suositeltavaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihon kuorintaa ei suositella pakkasilla käytettäväksi, etenkin jos iho on ohut ja herkästi punoitteleva. Paksumpaa ja rasvaisempaa ihoa voi kuoria tarpeen mukaan hellävaraisella tuotteella, mutta normaalia harvemmin, n. kerran kahdessa viikossa. Kuorintaa on hyvä välttää kuitenkin ennen pakkaseen menoa. Sen sijaan naamioden käyttöön kannattaa satsata. Patykan Biokaliftin Intensive moisturising Mask naamio on tehokas kosteuttaja, joka sopii myös ohuelle silmänympärysalueelle. Sen sisältämä merileväuute vahvistaa ihon omaa suojakalvoa. Avokado-, jojobaöljy ja karitevoi kosteuttavat syvältä sekä lisäävät ihon elastisuutta. Lisäksi ruusunmarjaöljyn sisältämät Omega 3 ja 6 rasvahapot uudistavat ihoa. Käyttö: Levitä reilu kerros puhtaille kasvoille. Anna vaikuttaa n. puoli tuntia, pyyhi ylimääräiset naamiot kasvovedellä tai jätä naamio vaikuttamaan yön yli. Käsittelyn voi toistaa useamman kerran viikossa.

Yöllä ihomme on vastaanottavaisin ravinteille ja silloin on paras aika ravitsevalle öljykylvylle. Pakkasen purema kuiva iho rakastaa kylmäpuristettuja kasviöljyjä. Absolution Addiction kasvoöljy on syväkosteuttava yhdistelmä 27 eri kasviöljyä sekä kukkaisuutetta. mm. sen sisältämä kaktusviikunaöljy silottaa, luumuöljy ravitsee, valkoinen lilja rauhoittaa, ja Argan-ja jojobaöljy antaa kosteuden. Lämmitä n. 3 tippaa öljyä käsissä, vapauttaaksesi öljyjen aromit. Levitä kosteille kasvoille yöksi ja tarvittaessa päivällä tippa voiteen alle tai voiteen sekaan. Vinkki: Öljyt ovat hankalia imeytymään kuivaan ihoon ja saattavat yksistään käytettynä tukkia ihon. Öljyn alla on hyvä käyttää runsaasti kasvovettä ja seerumia. Muutaman minuutin kasvohieronta edistää verenkiertoa ja auttaa imeytymisessä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Patykan Lotus & cotton quenching serum palauttaa ihon luonnollisen kosteustasapainon. Intianlotus rauhoittaa punoittavaa ihoa.

Pakkasilla iho kannattaa suojata kaulaliinalla sekä kosteusvoiteella. Voiteet sisältävät ainesosia jotka tekevät iholle suojan sekä estävät kosteuden haihtumisen. Voiteiden kannattaa olla täyteläisiä ja ihotyypin mukaan valittuja. Mitä kuivempi ja ohuempi iho on, sitä täyteläisempi voiteen tulisi olla. Ohuemmat voiteet ja fluidit eivät kovilla pakkasilla riitä, sekä ne sisältävät enemmän vettä, mikä jäätyy iholla. Kasviöljyjä sisältävät voiteet ovat hyviä; Mia Höydön Unelma -voide on hellivä tuote hoivaa kaipaavalle iholle. Täyteläinen voide sisältää mm. ravitsevaa tyrninsiemenöljyä ja avocadoöljyä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pakkasilla on mukava suunnata katse sisällä liikkumiseen. Kova hikoilu vahvistaa ihon omaa suojaa ja edistää verenkiertoa.

Hiusten hoidossa on hyvä ottaa pakkassäällä käyttöön kosteuttavammat tuotteet, ja kiinnittää hiusten hoitoon erityistä huomiota. Shampoo ja hoitoaine olisi hyvä päivittää kosteuttavampaan, esimerkiksi Less is Moren Lindengloss ja Mallowsmooth -hoitoaineet ovat koostumukseltaan runsaita ja hoitavia. Lindengloss -hoitoaine sopii erityisesti värikäsitellyille hiuksille, ja Mallowsmooth parhaiten kuivalle, paksulle, ja karhealle hiukselle. Vinkki! Voit käyttää poispestäviä hoitoaineita myös hiusnaamion tapaan; pyyhekuivaa hiukset shampoopesun jälkeen, ja hiero reiluhko määrä hoitoainetta huolellisesti hiusten pituuksiin ja latvoihin. Anna vaikuttaa 15-20 minuuttia ja huuhtele.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Shampoon ja hoitoaineen päivityksen lisäksi hiuksia kannattaa hemmotella hiuksiin jätettävillä hoitotuotteilla. Kerran viikossa tehtävä naamio tai öljyhoito tekevät hiuksille hyvää. Less is Moren Ruususeerumi on monikäyttöinen tehotuote. Seerumia voi käyttää muutaman tipan hiusten latvoihin silkkitippojen tapaan tuomaan kiiltoa ja kosteutusta, tai öljyhoitona kerran viikossa reilumpi määrä; anna vaikuttaa 15-20 minuuttia tai vaikkapa yön yli, ja pese pois. Myös kuivan ja kiristävän hiuspohjan hoitoon ruususeerumi on oiva apu!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uniquen hiuksiin jätettävä hoitosuihke on kevyt mutta kosteuttava, eikä se latista hiusta, vaan jättää sen ilmavaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pakkasaikaan kannattaa hiusten kuumakäsittely jättää minimiin, sillä kuumat raudat ja fööni vievät hiuksesta kosteutta entisestään. Jos hiusta kuitenkin käsittelee, kannattaa muistaa valita tuotteet, joissa on lämpösuoja.

Viimeisetkin leijailevat hiussuortuvat talttuvat muotoilutuotteilla. Ongelmaksi monelle muodostuu yleensä pipon latistava mutta hiusta sähköistävä vaikutus, jolloin muotoilutuotteen tulisi olla tarpeeksi kevyt, mutta samalla pitävä. Uniquen suolasuihke tuo hiuksiin rakennetta ja pitoa juuri sopivasti, jättäen hiuksen kuohkeaksi. Less is Moren Kitiinisuihke on kevyt muotoilusuihke niille, jotka toivovat hiuksiin muotoilutuotteetonta tuntua, mutta keveää pitoa. Kitiinisuihke sisältää myös luonnollisen lämpösuojan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

On hyvä muistaa, että iho ja hiukset saavat ravintonsa myös sisältäpäin. Monipuoliseen ravintoon kannattaa sisällyttää hyviä rasvoja sekä runsasta vedenjuontia.

 

Lisää artikkeleita: