Miehen iho

Oletteko koskaan ihailleet miesten charmantteja naurujuonteita ja ihon hämmentävän hitaalta vaikuttavaa rypistymisvauhtia? Toisaalta, oletteko joskus kuulleet treenien jälkeen kuivuuttaan kutisevasta ja hilseilevästä ihosta, partaterän aiheuttamista tulehduksista tai deodorantin kirveltämistä kainaloista? Miehet ja naiset kärsivät hyvin paljon samanlaisista iho-ongelmista, mutta ihon rakenne on erilainen. Miehet myös tutkivat, hoitavat ja puhuvat usein naisia vähemmän ihostaan, vaikka huomiontarve olisi huutava.

image

Miehen iho on noin 25% paksumpi kuin naisen iho. Mieshormoni testosteroni aiheuttaa ihon paksuuntumista, sekä suuri määrä talirauhasia rasvoittumista. Näin ollen se pysyy joustavampana pidempään ja ikääntymisen merkit alkavat näkyä naisia myöhemmällä iällä. Miehen iho kuulostaa luontaisesti hyvin vaivattomalta, mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö miehen kannattaisi sitä hoitaa. Ilmansaasteet, auringon UV-säteet, päivittäinen parranajo, näyttöpäätetyöskentely ja elämäntavat rasittavat paksumpaakin pintaa. Tärkeää on myös huolehtia puhdistamisesta ja kosteuttamisesta. Iholle kertyy päivän aikana epäpuhtauksia, jotka kannattaa puhdistaa. Tuttu saippua on syytä unohtaa, sillä se vie iholta liian paljon omaa, luontaista rasvaa ja näin kuivattaa ihoa turhaan. Yhtä helppo, mutta hellävaraisempi ratkaisu on mieto, kasvoille suunnattu puhdistusgeeli tai misellivesi. Keitaan riittoisa, 200 ml Helixium-misellivesi pitää ihon pehmeänä ja pyyhkii yhdellä kertaa päivän pölyt ja rasitukset. Absolutionin puhdistusgeelin pakkausdesign taas on tyyliltään unisex ja sulautuu hyvin vaikka pelikassiin.

image

Parranajo kuluttaa ihon pintakerrosta ja näin herkistää ihoa ulkoisille tekijöille. Vaihtelevissa sääolosuhteissa viima ja aurinko pääsevät kuivattamaan rasittunutta ihoa helposti. Oikeanlainen parranajo koostuu terävästä partaterästä sekä riittävästä kosteuttamisesta ja rauhoittamisesta ennen ajoa, mutta myös ajon jälkeen. Tähän kannattaa käyttää kosteusvoidetta tai seerumia koko kasvoille ja runsaammin ajokohtiin.

image

Paksuhko iho on yleensä samea varsinkin kesän jälkeen ja se kaipaa myös kuorintaa. Kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ja auttaa ihoa uusiutumaan. Kuoriessa iho myös pehmentyy. Näin parranajo on helpompaa ja ennaltaehkäisee karvojen sisäänkasvua. Oikeanlaisen, hellävaraisen kuorintatuotteen valikointi on tärkeää, sillä höylä ja muut olosuhteet kuormittavat ihoa jo valmiiksi. Kosteutus pitää ihon nuorekkaana pidempään ja toisaalta ehkäisee nuoren ihon kuivumisen aiheuttamaa tukkeutumista.

Kosmetologilla käyntikään ei ole pelkkä naisten juttu, pieni aika itselle piristää ilmettä ja tuo charmin esiin.

image

Lisää artikkeleita: